08-20 21 10 | info@kompetensgruppen.se

Säkerhetsnätverket

- För dig som arbetar strategiskt eller operativt med säkerhetsfrågor

Det ställs allt större krav på säkerhet inom alla verksamheter idag och säkerhetschefen eller teamet som arbetar med säkerhetsfrågor får ett bredare ansvar. Samtidigt ökar behovet av ett koordinerat samarbete mellan en verksamhets olika avdelningar. Det kan bli svårt att hinna med det strategiska och veta vad man ska prioritera. Med Säkerhetsnätverket skapar vi en plattform och ett avskilt rum för erfarenhetsutbyte, konfidentiella diskussioner och reflektion baserad på initierad information kopplat till säkerhetsfrågorna. 

Säkerhetsnätverket vänder sig till säkerhetsansvariga i större företag, organisationer och myndigheter. Medlemmarna träffas fem halvdagar om året centralt i Stockholm.
Nätverket bjuds in till relevanta arrangemang och det planeras studiebesök på intressanta arbetsplatser i Sverige och utomlands.

Sagt om Säkerhetsnätverket:

”Jag nätverkar för min egen utveckling, så att jag kan förbättra leveransen av säkerhet till min uppdragsgivare. Säkerhetsnätverket bidrar till det. Det drivs och utvecklas också effektivt av Kompetensgruppen. Jag kan verkligen rekommendera att vara med!”
Hans Leijonhufvud
Exportkreditnämnden
”Detta nätverk har verkligen levererat mycket givande möten och kvalitativa diskussioner som man kan återföra direkt till den dagliga driften vilket är otroligt värdefullt. Ska bli kul att medverka i fortsatt utveckling nästa år!”
Patrik Olsson
AFRY AB (fd ÅF Pöyry)
"Det har varit väldigt hög kvalitet på de träffar vi haft och jag ser med spänning fram emot nästa år!"
Roger Stolt
ABB Power Grids Sweden AB
"Vi har inte råd att INTE vara med i ett sånt här nätverk!"
Ylva Sundkvist
Piteå Kommun

Tid och plats

Vi träffas centralt i Stockholm fem halvdagar om året. Frukost och/eller lunch ingår för den som vill.
Se vårens träffdatum och teman >>

Målgrupp

Säkerhetsnätverket är ett branschöverskridande nätverk som vänder sig till säkerhetsansvariga i större företag, organisationer och myndigheter. Vänligen kontakta oss för mer information om kriterierna för medlemskapet och kostnad.

Träffarna

Varje träff har ett tema, som beslutats gemensamt i gruppen. Vi  anlitar gästföreläsare med fördjupad kompetens inom önskat område. Vi skapar också utrymme för reflektion och utbyte av erfarenheter kring dagens tema eller andra aktuella frågeställningar.
Några exempel på tidigare teman är bland annat “Ny säkerhetsskyddslag – är ni redo?” med Ebbe Nordahl och Dan Larsson, “Säkerhetskultur” med Carl Rollenhagen och “Krishantering och kommunikation” med Marielle Korend Larsson.

Var med och påverka

Som medlem är det dina behov som styr vad vi tar upp i nätverket!
Du kanske har aktuella frågor du vill ta upp vid en träff? Eller så har du idéer om någon person som skulle kunna vara “ett gott exempel” eller som har särskilda kunskaper och skulle kunna komma till oss och berätta – låt oss veta!

Bengt Axelsson Nätverksledare Säkerhetsnätverket

Nätverksledare

Bengt Axelsson har över 35 års erfarenhet som chef och ledare i Försvarsmakten och på Försvarshögskolan. Allt från strategiskt ledarskap i myndigheter och organisationer till likabehandling och jämställdhet. Bengt har också stor erfarenhet från olika ledaruppdrag inom idrotten. Han har bland annat varit förbundskapten för militära skyttelandslaget i 12 år och sitter sedan många år i HV71 styrelse.

Idag är han Strategisk rådgivare vid CTSS på Försvarshögskolan och har även uppdrag som utbildare och coach i ledarskap genom det egna företaget BAX Leadership.

EvaLotta Säkerhetsnätverket

Nätverksansvarig

EvaLotta Wahlström är Key Account Manager på SOS Alarm och har tidigare arbetat med försäljning inom flera olika branscher. Hon har drivit egna företag och har kvalitetssäkrat och förmedlat utbildare och konsulter inom bland annat organisationsutveckling, ledarskap samt kris- och riskhantering.

EvaLotta har ett förflutet som pilot och är idag aktiv inom FFK – Frivilliga Flygkåren, en del av Sveriges Totalförsvar och krisberedskap. Där flyger hon i Stockholms läns flyginsatsgrupp.

Aktuellt

Öppna seminarier och utbildningar som SNV arrangerar eller tipsar om. Som medlem har du särskilda förmåner och rabatter.

 • 5-6 februari (Utbildning)
  Utbildning och vägledning – Säkerhetsskyddslagen. Med Ebbe Nordahl och Dan Larsson i Stockholm. Läs mer här >

Som medlem får du:

 • 5 nätverksträffar per år inkl. lunch. Vi träffas alltid centralt i Stockholm.
 • Tillgång till medlemsida med bl.a. dokumentation och kontaktuppgifter till övriga medlemmar.
 • Möjlighet att ta med en kollega till en mindre kostnad.
 • Medlemspris på Säkerhetsnätverkets utbildningar och öppna seminarier i aktuella frågor.
 • Rabatter på utbildningar inom säkerhet hos våra samarbetspartners.

Bli medlem du också!

Kontakta oss direkt på:

073-182 60 33
evalotta@sakerhetsnatverket.se

eller

Skicka en intresseanmälan

Höstens datum och teman

 • 8 september kl 9 – 12 (inkl lunch efteråt)
  Strategiskt säkerhetsarbete – roller och ansvar med Pär Rylander.
 • 6 oktober kl 13 – 16 (inkl lunch från kl 12)
  Erfarenheter från Corona.
  Workshop med frågeställningar på temat. 

 • 17 november kl 09 -12 (inkl lunch därefter)
  Bakgrundskontroller och pålitlighetprövningar – del 2.
 • 1 december kl 13 – 16 (inkl lunch från kl 12)
  Studiebesök hos en medlem samt föredrag på önskat tema.

Med reservation för eventuella förändringar.

För medlemmar

Logga in på medlemssidan för att se information om träffarna och kontaktuppgifter till medlemmarna i nätverket samt aktuell dokumentation från träffarna. Här ser du även vilka teman som är på förslag och kan komma med egna förslag och önskemål.

Anmälan till träffarna
Inbjudan till träffen kommer 2-3 veckor innan träffen. Vi vill gärna att du anmäler dig senast en vecka innan träffen, och också berättar om du kommer att vara med under lunchen.