Omvärld och trender

- Säkerhetsfrågor ur ett globalt perspektiv

Välkommen till Säkerhetsnätverkets träff på temat Omvärld och trender!

Eftermiddagen den 27 maj träffas Säkerhetsnätverkets medlemmar centralt i Stockholm för att få en uppdatering och trendspaning inom specifika säkerhetsfrågor. Denna träff är öppen för deltagare utanför nätverket som ansvarar för säkerhet inom sin organisation som ett Live webinar.

Magnus Hultman, VD på Safeture inleder eftermiddagen med en inspirerande föreläsning om makrotrender och de utmaningar företag och organisationer står inför.

  • ”OoO” Vad händer när Out of Office blir det nya normala? Hur makrotrender driver på stora förändringar i arbetsliv och skapar utmaningar för företag och organisationers motståndskraft.
  • ”Från Push till Pull”. Traditionell kommunikation fungerar inte som den borde. Vad är utmaningarna när det inte längre handlar om vad du vill eller måsta berätta utan om vad mottagaren önskar höra i en värld med blixtsnabb kommunikation.

Magnus kommer även att presentera ett ytterst aktuellt case för att påvisa hur kan man använda sig av förändringar i makrotrender.

Därefter får vi en uppdatering från Everbridge som kommer att prata om risk och katastrofhantering på en nationell nivå och visa hur myndigheter snabbt kan varna människor i ett specifikt geografiskt område. Alla mobiltelefoner i ett definierat område kan meddelas med hjälp av platsinformation från mobilnätet utan att behöva göra något för att ta emot meddelandena. Länder som använder detta offentliga varningssystem är; Norge, Sverige, Island, Nederländerna, Grekland, Australien, Indien och Singapore.

Everbridge kommer även visa hur man kan med hjälp av teknologi snabbt kan få en översiktsbild över alla aktuella händelser som sker i hela världen så som hårt väder, olyckor, elavbrott, cyberattacker, skottlossning, terrorattacker och andra risker som utsätter personal, medborgare, IT-system och andra tillgångar.

Det kommer finnas gott om utrymme för frågor både i rummet och digitalt.

Tid: 27 maj kl 13-16:00

Plats: Online (för ej medlem)

Pris: 750 kr exkl. moms

(Kostnadsfritt för medlemmar.)

Anmälan senast 25/5

Redan medlem?

Är du medlem har du fått en kalenderinbjudan till nätverksträffen och om du tackat ja till den är du redan anmäld. 

Anmälan ersättare / medföljande
Vill du anmäla en kollega i ditt ställe eller som medföljande gör du det via medlemssidan.

Om föreläsaren

Magnus Hultman är VD på Safeture sedan hösten 2019. Innan dess har han arbetat 15 år i media- och teknikbranschen med fyra egna bolag och var nominerad som årets entreprenör i Sverige 2017. Magnus är grundare av Strossle International, Europas snabbast växande techbolag 2018. Han har lång erfarenhet och är flitigt anlitad som talare kring makrotrender och tillväxtfrågor.

Om Everbridge

Everbridge grundades i USA 2002 som en följd av de tragiska händelserna 9/11 med den tydliga missionen att hjälpa till att skydda människor i kritiska situationer. Hot och risker ökar i antal både i närområdet och internationellt när det gäller säkerhet och klimat samtidigt som allt fler arbetar mobilt och är på resande fot och det gör att vi behöver agera snabbt och beslutsamt.

Everbridge har huvudkontor i Boston och Los Angeles med flera kontor runtom i världen, bland annat i London, Oslo och Stockholm.

Föreläsare Magnus Hultman
Föreläsare Magnus Hultman