Sigtunahöjden vinner Årets Miljöinitiativ vid Svenska Mötespriset

Årets Miljöinitiativ

Kategoripriset Årets Miljöinitiativ går till den anläggning som tagit nya initiativ till hållbara förbättringar utefter sina egna förutsättningar under föregående år. Syftet med detta pris är att inspireras av varandra och därför bedömer juryn nya initiativ som kan anpassas till andra verksamheter och inte en anläggnings hållbarhetsarbete som helhet.

Nominering

Sigtunahöjden är en av de första mötesanläggningarna i världen att koppla hela sin verksamhet till FN’s 17 globala mål för en hållbar utveckling. Genom att redovisa sitt hållbarhetsarbete samt sätta upp konkreta mål som kontinuerligt utvärderas, är Sigtunahöjden ett föredöme för andra hotell, konferens- och mötesanläggningar.

Sigtunahöjden & de globala målen.

– Sedan drygt ett år tillbaka finns hållbarhet tydligt beskrivet i våra ägardirektiv och den nya visionen ”Tillsammans för en hållbar framtid” visar att vi gör så gott vi kan och gärna lite till. I och med den nya visionen ville vi också koppla ihop Sigtunahöjden med FN:s globala mål. Genom att formulera våra mål och löpande arbeta med dem internt och externt gör vi det tydligt inte bara för oss själva, utan även för våra kunder. Hela teamet på Sigtunahöjden bidrar till hållbarhetsarbetet, och det här priset ser vi som en bekräftelse på att vi lyckas med det vi vill mest av allt, att inspirera och samtidigt vara föregångare för vår bransch när det kommer till hållbarhet, säger VD Lotta Giesenfeld Boman.

Sigtunahöjdens hållbarhetsgrupp har tillsammans bearbetat den nya visionen och ledorden för att komma fram till ett antal primära mål som är extra viktiga för företaget samt sekundära mål som Sigtunahöjden arbetar underbyggande med. Läs om vilka mål Sigtunahöjden arbetar med och hur de gör detta: https://sigtunahojden.se/hallbarhet/globala-malen/

Om Sigtunahöjden

Sigtunahöjden är en mötesanläggning i världsklass som älskar utveckling och hållbarhet. ”Tillsammans för en hållbar framtid” är vår vision och vi drivs av hållbarhet på riktigt, att jobba tillsammans, att lära ut, att lära av varandra samt att skapa dagens wow! Hit kommer gäster för kreativt arbete och härliga måltids- och spaupplevelser med naturen som en del av upplevelsen.

Sigtunahöjden är en attraktiv arbetsplats med ett starkt och sammansvetsat team, vilket bidrar till en familjär känsla både bland anställda och gäster emellan. 2019 blev Sigtunahöjden utsedd till Årets Hållbara Företag i Sigtuna kommun. Sigtunahöjden är ett Svanenmärkt  företag som är utvalt av Svenska Möten samt tillhör  IACC  och Destination Sigtuna.

Globala målen & Agenda 2030

Företag har en central roll i arbetet för att nå Agenda 2030 och oavsett bransch kan ni vara med och bidra. Här kan du ta reda mer om hur ditt företag kan arbeta aktivt med Globala målen och bidra till hållbar utveckling.