SPP/Storebrand ett av världens 10 procent mest hållbara företag

I helgen stod det klart att Storebrand/SPP tar plats på det prestigefulla Dow Jones Sustainability Index 2020. Det innebär att Storebrand/SPP är ett av världens tio procent mest hållbara börsnoterade företag.

– Vi är mycket stolta över placeringen på Dow Jones hållbarhetsindex. Det är ett resultat av vårt långsiktiga, systematiska och grundliga hållbarhetsarbete, och ett viktigt kvitto för våra kunder som kräver att vi ligger i framkant på området, säger Staffan Hansén, vd SPP.

Dow Jones-indexet är den mest erkända rankningen av företagens hållbarhetsansvar inom miljö- och sociala frågor. Inte minst är det en viktig riktlinje för investerare och andra intressenter vid bedömningen av företagens icke-finansiella resultat.

– Jag är stolt över alla mina kollegor som varje dag bidrar till att integrera hållbarhetsarbetet i alla delar av vår verksamhet och som ständigt utforskar möjligheter till förbättringar, säger Hansén.

Storebrandkoncernen har under de senaste åren arbetat för att öka transparensen i hållbarhetsrapporteringen och har inrättat ett separat hållbarhetsbibliotek för att göra arbetet tillgängligt.

– Det senaste steget i vårt hållbarhetsarbete var att i oktober lansera en ny inköpspolicy, som innebär att leverantörer av varor och tjänster till Storebrandkoncernen uppmanas att rapportera om egna klimatutsläpp och ha som målsättning om att vara klimatneutrala före 2025, kommenterar Johanna Lundgren Gestlöf, Hållbarhetsansvarig på SPP.

Manjit Jus, ansvarig för ESG Research and Data i S&P Global, säger i en kommentar:

– Vi gratulerar Storebrand till placeringen på DJSI World. Priset speglar att företaget är ledande inom hållbarhet i sin bransch. Med ett rekordantal deltagande företag 2020 och strängare regler för inbjudan är detta ett tydligt bevis på företagets kontinuerliga arbete för ett hållbart samhälle.

Om Dow Jones hållbarhetsindex:

Dow Jones Sustainability Index inkluderar stora börsnoterade företag och bildades redan 1999 som ett investeringsindex. Inom hållbarhetsrankingen uppmanas totalt 3 538 företag att rapportera om cirka 100 hållbarhetsrelaterade frågor.